Omstrukturering af den kommunale køkkendrift

Omstrukturering af den kommunale køkkendrift

19. december 2012 - kl. 9:20 - af

På socialudvalgsmødet d. 5. december blev det besluttet at føre madlavningen tættere på de ældres hjem, således at de steder, hvor det er muligt, vil vi i vores plejecentre igen komme til at tilberede maden, så vores ældre igen kunne få duften af mad, som bliver tilberedt, dette vil efter min mening give en bedre livskvalitet i plejecentrene , til glæde for vores ældre borgere. Samtidig vil der være mulighed for at være med til tilberedningen for dem der ønsker det, og man vil i de forskellige Leve-Bo miljøer selv have mulighed for, og valgfrihed til at planlægge menuerne, det kalder jeg livskvalitet, alternativ ville være som i dag, at man fik køle- vakuum mad.

Når så ældrerådets formand ved Hanne Andersen i Skagens Avis under overskriften ” Ældre beboer i økonomisk klemme” fremturer med ældrerådets modstand mod denne ordning, samt ensartet betalingsvilkår i kommune, så er det at jeg i henhold til ældrerådets høringssvar, se referatet fra socialudvalgsmødet d. 05.12, er nødt til at citere fra ældrerådets høringssvar .

Ad ”betaling af mad”:

Ældrerådet kan fuldt ud støtte, at der indføres ensartede betalingsprincipper for mad i plejeboliger og Leve-Bo , citat slut.

Ikke et ord om hvad man ønskede af betalingsterminer.

Der er ingen i socialudvalget der ønsker at vores ældre borgere kommer i økonomisk klemme, det har været et stort ønske at indføre ens vilkår i hele kommunen, hvilke ældrerådet også har anbefalet .

For at mildne på denne omlægning er det besluttet at maden for December 2012 , samt maden for januar 2013 opkræves sammen med maden for februar d. 01.02, samtidig med at ældrechecken udbetales, der vil tilgå de ældre borger der bliver berørt et personligt brev om dette mellem jul og nytår.

Dette til orientering.

Socialudvalgsformand

Peter E. Nielsen

4 kommentarer til “Omstrukturering af den kommunale køkkendrift” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Omstrukturering af den kommunale køkkendrift”

 • Jeg kan egentlig godt lidePeter Nielsens bemærning: som følger
  JPå socialudvalgsmødet d. 5. december blev det besluttet at føre madlavningen tættere på de ældres hjem, således at de steder, hvor det er muligt, vil vi i vores plejecentre igen komme til at tilberede maden, så vores ældre igen kunne få duften af mad, som bliver tilberedt, dette vil efter min mening give en bedre livskvalitet i plejecentrene , til glæde for vores ældre borgere. Samtidig vil der være mulighed for at være med til tilberedningen for dem der ønsker det, og man vil i de forskellige Leve-Bo miljøer selv have. Så kan de ældre blot nyde duften og ikke få det at spise, det må være himmeriget for de gamle i Kommune – Peter Nielsen håber ikke, du nogensinde får brug for det du har foreslået. Hvor dybt kan du synke i din godhed. Paul

 • Thorbjørn Pedersen

  Til Lene Mogensen: Godt skrevet, ja godt brølt løvinde. Derfor er det også for os ganske almindelige mennesker ufatteligt den måde som formandinden Hanne Andersen Ældrerådet kommer på banen på. Ingen argumenter. Derimod masser af følelser. Hvor er det dog synd for en bestemt gruppe. Jamen jamen, der er jo ingen af de Ældre der skal betale mere. Derimod bliver maden bedre. Ja min Sjæl hvad vil du mere. Lad os være positive, se fremad, og holde op med at bekymre os.

 • Altså, helt ærligt. Om de betaler forud eller bagud gør vel ikke den store forskel – de betaler jo hverken mere eller mindre af den grund. Nu skal vi da heller ikke gøre de ældre ringere, end de er. Det er da kun den ene gang, det bliver dobbelt, og om det er ældre checken eller pensionen, der betaler kan vel være lige meget, mon ikke det kommer af den samme kasse i den sidste ende. Lad os da hellere glædes ved, at nogen får duften af mad tilbage!

 • Peter Nielsen

  Du har ikke læst høringssvaret – det hele, så ville du have bemærket, at ældrerådet lige netop ville hindre, at betalingsformen skulle ændres til forudbetaling. (pris for mad pr. mdr. ca.kr. 3200,-)
  Og i øvrigt har vi IKKE noget imod duften af mad…

  “citat fra høringssvar”

  Vedr. afsnittet ”Ældrerådet støtter følgende delemner” – ”Betaling af mad”

  Ældrerådet kan støtte, at der indføres ensartede betalingsprincipper for mad i plejeboliger og Leve-Bo. Dog således at der i Leve-Bo betales månedsvis bagud, hvorved brugerbetaling bliver ens.

  Hvis ikke denne fremgangsmåde anvendes, vil borgerne i plejeboliger komme til at betale 2 gange på én gang (først bagud og så forud), hvilket kan blive en økonomisk belastning.

  PS: Det kan vel ikke være meningen, at evt. ældrecheck skal benyttes til omlægning af betaling for mad…

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Omstrukturering af den kommunale køkkendrift' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger