Begejstringsklummen

Begejstringsklummen

20. januar 2013 - kl. 11:32 - af

Nogle mennesker er gode til at se og glæde sig over de ”små” ting. Ting der kan være svære at opdage i en travl og hektisk hverdag. En hverdag hvor tankerne er optaget af det der skete i går, eller skal ske i morgen. Tanker der ”stjæler” opmærksomheden fra det der er lige nu. Den smukke blomst, solnedgangen, iskrystallerne, det varme smil, familien, medmennesker, samtalen, aftensmåltidet. Jeg kunne blive ved. Gode øjeblikke hvor vi er tilstede der hvor vi er. Tilstede i hverdagens ”dugdråber”.

Solveig Sørensen ser og samler på ”dugdråber”. Hun holder meget af de ”skæve dråber” og det ”uperfekte”. Hun opdager en masse godt i de mennesker der er lidt udenfor normen. Det er dem der er spændende, siger Solveig og smiler lunt.

– Dem der har prøvet noget, og har haft lidt at kæmpe med. Vi behøver ikke være bange for det ”uperfekte”, det er der hvor de fleste dugdråber findes.

Solveig er en kvinde der har hevet sig op mange gange.

– Vi bliver mere tolerante og ydmyge når vi har prøvet nogen ting. En evne der gør det nemmere at se dugdråberne, selvom det betyder at der skal ledes lidt, fortæller hun.

Se hvad Tagores har skrevet om dugdråben;

’’I mange år med store udgifter rejste jeg gennem mange lande
så de høje fjelde, havet
Men det jeg ikke så
var den glitrende dugdråbe i græsset udenfor min dør’’

(frit oversat R. Tagore)

Solveig ser den glitrende dugdråbe. Hun glædes over at kikke udover stranden og se solen glitre i havet. Hun tager på ture med folk hun holder af. Hun bliver glad når hun hører om folk der er kommet sig over noget svært. Hun nyder at være sammen med sine børnebørn, og serverer gerne en kage. Den de allerbedst kan lide. Og ser lyset i deres øjne.

– Det kan ikke passe at der slet ikke er tid til at finde ud af det. Finde ud af at tage sig tiden og være tilstede for andre mennesker. Vi læser om hvordan livet skal være, og ender med at bruge tiden på fitness, materielle goder og jagten på det perfekte. Nej, siger Solveig, vi skal være mere ligeglad med hvad andre siger, acceptere lidt mere, så får vi ro på.

Solveig er tilstede der hvor hun er, og har et hjerte for dem det ikke er lykkes så godt for. Hun fortæller fra sin tid som kantineleder på Kappelborg skolen. Børn der ikke havde penge med til mad i kantinen. – Du får da lige en toast, sagde Solveig, og tilføjer, at den dag kassen blev gjort op manglede der ikke en krone. Børnene kom altid tilbage og betalte.

Hun fulgte med over til Hedeboskolen. Den dagen hun stoppede, havde nogle af de her drenge skrabet sine håndøre sammen og købt blomster. Det gjorde et dybt indtryk, og kortet med navnene har hun stadig. Solveig samler på dugdråber og gemmer dem i sit hjerte, fordi der kommer tørke, og så hun har brug for at tage de gode ting frem igen. – Livet er ikke lyserødt.

Vi har i dag mødt en særlig kvinde der gør en forskel. Hendes tolerance, ydmyghed, tillid til andre og varme hjerte deler hun med dem der har brug for det. Hun siger eftertænksomt – vi skal have en kram når vi ikke fortjener det så meget, fordi det måske er der vi behøver det mest. Så får vi vendt det lidt i stedet for at det kommer længere ud, siger Solveig. Kvinden der er god til at få øje på ”dugdråben udenfor sin dør”.

De bedste hilsner fra Bibi og Kit

Faktaboks

Bibi Lindegren
Kulturformidler
bibiskagen@sol.dk

Kit Lisbeth Jensen
Psykolog
www.psykologonline.net
www.børne-familieklinikken.dk
kit@psykologonline.net

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Begejstringsklummen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger