Foredrag: Terrorbekæmpelse og fremmedkrigere
12. september 2019 - kl. 6:03 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Hvordan bekæmper vi terror?
Siden årtusindskiftet er der i Danmark gennemført omfattende lovgivning som led i forsøgene på at bekæmpe international terrorisme. Lovgivningen er meget vidtgående og til dels uklar, hvilket kan betyde, at borgernes retssikkerhed kommer under pres.
Et betragteligt antal personer er blevet dømt for forberedelse og forskellige former for støtte til terror. De såkaldte fremmedkrigeres udrejse og deltagelse i væbnet konflikt i Syrien og Irak har givet problemer, bl.a. fordi Danmark bidrager til kampen mod Islamisk Stat.
Med koalitionens sejr over IS er der opstået påtrængende spørgsmål om behandlingen af de udrejste og deres familier, når de ønsker at vende hjem til Danmark. Strafansvar for landsforræderi har fået ny aktualitet. Inddragelse af pas og opholdstilladelse er blevet muligt og overvågning af danske statsborgere i udlandet tilladt. Skandalen om politiets udbredte, men fejlbehæftede brug af teledata, de såkaldte logningsregler, der er i strid med EU-lovgivningen, er en del af historien om terrorbekæmpelse i Danmark.
Disse og andre temaer vil blive taget op, når Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet holder foredrag i Folkeuniversitetet i Skagen mandag den 16. september kl. 16.30-18.15 i Kulturhus Kappelborg.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Foredrag: Terrorbekæmpelse og fremmedkrigere' til en bekendt